Header Reklam
Header Reklam

Patagonia’nın Dış Cephesinde Yeni Şeffaf Güneş Panelli Pencereleri Var

01 Ocak 2023
Patagonia’nın Dış Cephesinde Yeni Şeffaf Güneş Panelli Pencereleri Var

Spor giyim firması Patagonia, Next Energy Technologies'in yeni güneş pencerelerini test ediyor. Haber, The Wall Street Journal’da “Dış mekan giyim perakendecisi, yeni ve büyük ölçüde kanıtlanmamış bir teknoloji olan güneş panelli pencereleri test eden ilk şirketlerden biri" ifadesi yer alıyor. Haberde her ne kadar kanıtlanmamış bir teknoloji olduğu belirtilmiş olsa da ABD Enerji Departmanı, NEXT'i şirketin şeffaf güneş camını pazara sunma projesini beş yıl önce "Teknolojiden Pazara 3" ödülü kazananlar havuzuna dahil etmişti. Ödül programı, "son derece etkili güneş enerjisi teknolojilerini" başlatmak için tasarlanan, Obama dönemi SunShot girişiminin bir parçasıdır.
Enerji Departmanı, "Seçilen projeler, erken aşamadaki, ticari öncesi riskleri ele almak için araştırmaya odaklanıyor, böylece bu projeler daha sonra özel takip finansmanı çekebiliyor" dedi.
NEXT, organik ince film çözümünü ticari cam pencerelerle birleştirmek için 2.500.000 USD ödül aldı. Şirket, önceki aşamadaki prototipini "ilk güvenilirlik ve sertifikasyon testlerini geçen ve pilot üretime başlamaya hazır, tamamen geliştirilmiş bir prototip" düzeyine getirmekle görevlendirildi. Ayrıca, modül boyutunun ölçeklenmesi ve slot-kalıp kaplama kullanımının gerektirdiği belirtildi. 
2021 yılının Haziran ayında NEXT, C Serisi finansman turu için 13,4 milyon dolarlık bir fon elde ettiğini duyurdu.
NEXT, "Bu finansman turundan elde edilen gelirler, önde gelen pencere üreticileri tarafından kullanıma hazırlanırken ticarileştirme, pilot kurulumlar, dayanıklılık testleri ve endüstri sertifikasyonu için süreci zaten hızlandırıyor" dedi.
Next Energy, "Şirketin yeni stratejik yatırımcıları, NEXT'e küresel ticari emlak piyasası ve mimarlık, mühendislik, inşaat gruplarına geniş erişim ve içgörü sağlıyor. NEXT'e yatırım yapmak, onların binalarımıza güç sağlayacak ve gezegenimizi koruyacak net ve güçlü bir enerji çözümüne erişmelerini mümkün kılacak" dedi.
Camı görünmez bir güneş enerjisi toplayıcıya dönüştürmek 
Solarize cam, pencereleri, kapıları ve cam duvarlı binaları yenilenebilir enerji santrallerine dönüştürürken, iç mekanların gün ışığından yararlanmaya devam etmesini sağlıyor.
İşin özünde, farklı yüzeylere püskürtülebilen veya püskürtülebilen yeni organik ince film teknolojisi bulunuyor. Nano-ince bir film kaplama, güneş enerjisini elektriğe dönüştürürken pencerelerin gün ışığını geçirmesine olanak tanıyor.
Renkli veya yarı şeffaf ince film güneş pilleri birkaç yıl önce ortaya çıktı. Şeffaflık ile güneş enerjisi dönüştürme verimliliği arasında etkili bir denge oluşturmak ve üretim süreci ise kolay sayılmaz.
Patagonia, ESG (çevre, sosyal, yönetişim) iş ilkelerini erken benimseyen ve çıtayı yükseltmeye çalışan bir kuruluş olarak biliniyor. Patagonia'nın güneş enerjisi konusundaki kapsamlı geçmişi, NEXT ile temiz enerjiye yatırım yapmasının sürpriz olmadığına işaret ediyor.



Slider Altına