Header Reklam
Header Reklam

İrlanda için Planlanan Avrupa'nın İlk Amonyak Yakıtlı Enerji Santrali için Çalışmalar Başladı

01 Aralık 2023
İrlanda için Planlanan Avrupa'nın İlk Amonyak Yakıtlı Enerji Santrali için Çalışmalar Başladı

Centrica, Bord Gáis Energy ve Mitsubishi Power, İrlanda'nın Cork kentinde yer alan Avrupa'daki amonyak yakıtlı enerji santralinin planlarını açıkladı.
Centrica ve Mitsubishi Power, Bord Gáis Energy'nin Cork, İrlanda'daki Whitegate Kombine Çevrim Gaz Türbini elektrik santralinde Avrupa'nın ilk amonyak yakıtlı elektrik üretim tesisinin geliştirilmesi, inşası ve işletilmesini araştırmak üzere bir mutabakat anlaşması imzaladı. Proje, Avrupa'nın ilk amonyak yakıtlı enerji üretim tesisi ve dünya çapında bu türden sadece iki tesisten biri olmayı hedefliyor. Girişim, düşük karbonlu amonyağın enerji üretimi için yakıt kaynağı olarak kullanılmasını içeriyor. Aynı zamanda arz güvenliği ve sera gazı emisyonlarının azaltılması gibi potansiyel faydaları üzerinde de duruluyor.
Proje ortakları, hidrojenden daha yüksek bir hacimsel yoğunluğa sahip olan düşük karbonlu amonyağın, düşük karbonlu hidrojenin kolayca taşınabilir ve depolanabilir bir formda kullanılmasına olanak tanıdığını ve kullanım noktasında karbon emisyonu olmayan yanıcı bir yakıtla sonuçlandığını belirtti. Proje, düşük karbonlu amonyağın yeşil bir yakıt olarak fizibilitesi ve ölçeklenebilirliği konusunda içgörü sağlayacak ve küresel ölçekte enerji üretiminin geleceğine katkıda bulunacak.
Proje için düşük karbonlu amonyak Centrica Energy'nin küresel ticaret ağı üzerinden tedarik edilecek.



Slider Altına