Header Reklam
Header Reklam

CIP ve Orsted Denizüstü Rüzgârda Büyük Bir Proje için Ortak Oldu

18 Aralık 2022
CIP ve Orsted Denizüstü Rüzgârda Büyük Bir Proje için Ortak Oldu

Danimarka'nın ve dünyanın önde gelen deniz üstü rüzgâr türbini proje geliştirici ve yatırımcısı firması olan CIP ve Orsted 5 GW'dan büyük bir proje için ortak oldu. İki firma da “yatırım için sermayemiz, bilgimiz, yetkinliklerimiz ve teknolojimiz var ve bunu birlikte kullanacağız” açıklamasını yaptı.

Toplam 5.2 GW kapasiteli ilgili projeler: Kuzey Denizi'ndeki Vikinge Banke (1.1 GW), Jyske Banke Nord (1.1 GW), Baltık Denizi'ndeki Bornholm Bassin Syd (1.5 GW) ve Bornholm Bassin Ost (1.5 GW).

Denizüstü rüzgâr projelerinin arkasında Danimarka İklim, Enerji ve Binalar Bakanlığı'na bağlı Danimarka Enerji Ajansı bulunuyor. Ørsted Kamu İlişkileri Direktörü, zamanında çeşitli nedenlerle lisans başvurusunda bulunmadıklarını ama tüm dünyanın ve Danimarka'nın bu yöne doğru evrildiğini ve devasa projeler için ortaklıklarının önemini belirterek CIP'la diyaloğa girdiklerini belirtti.

Enerji bilgi portalı Energywatch'da yer alan habere göre iki yatırımcı 4 adet denizüstü rüzgâr projesi için işbirliğine başlasa da 2027 sonrasında bitecek projeler sonrasında daha uzun vadeli, çok daha büyük işbirlikleri olabilir.

Danimarka'nın yeşil dönüşümüne ve enerji arz güvenliğine destek olacak bu ortaklık, PtX gibi alanlarda da devam edebilir.
 



Slider Altına